Koopwoning trekt meer belangstelling

25 maart 2009

HOUTEN – De laatste weken is er weer steeds meer belangstelling voor koopwoningen. Sinds het dieptepunt vorig jaar december neemt de vraag naar een koopwoning weer toe. Dit blijkt uit onderzoek van de website Woonnieuws.

Het niveau van september 2008 is door de sterk groeiende belangstelling bijna weer bereikt. Dit was het moment dat de kredietcrisis begon.

Er is duidelijk sprake van snel herstel zegt een woordvoerder van de website. “Het woord verkocht keert zelfs langzaam weer terug in het straatbeeld”. Makelaarsland, de grootste makelaar van Nederland, meldde ook dat het aantal verkopen weer aan het toenemen is. Zij zijn zelfs weer personeel aan het werven doordat de belangstelling groeit.

Het onderzoek lijkt in strijd met recente cijfers van het CBS. Die laten namelijk een scherpe daling van het aantal verkopen en de huizenprijzen zien. Volgens de woordvoerder is het onderzoek niet in strijd met de cijfers van het CBS: “Het aantal daadwerkelijke verkopen ligt nog ver achter ten opzichte van een jaar geleden. Het herstel is nog pril en veel huizenbezitters maken zich nog grote zorgen. Maar er is winst in vergelijking met de afgelopen maanden: de consument komt weer in beweging.”

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verbouwingsovereenkomst

Je tekent een verbouwingsovereenkomst als de prijs van een aannemer naar je wens is. In deze overeenkomst worden de verbouwing, inclusief een planning van de werkzaamheden en een specificatie van …