Koopwoning in juni 9.6% goedkoper dan jaar eeder

25 juli 2013

HOUTEN – Bestaande koopwoningen waren in juni 9,6 procent goedkoper dan in juni 2012.

De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in de voorgaande maand. Toen waren de huizen 8,2 procent goedkoper. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijzen van bestaande koopwoningen lagen in juni 2013 op hetzelfde niveau als eind 2002. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 21,0 procent. 

De prijsdaling geldt voor alle woningtypen, maar wel in verschillende mate. De prijzen van vrijstaande woningen zijn met 10,4 procent het sterkst gedaald, gevolgd door die van twee-onder-een-kapwoningen met 9,2 procent. Appartementen en tussenwoningen hebben met een daling van ongeveer 7,5 procent het minst aan waarde ingeleverd.

In de eerste helft van 2013 wisselden 45.201 woningen van eigenaar. Dat is 22,8 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Bron: CBS, Kadaster 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring geeft een objectief bouwkundig beeld van de woning die u wilt verkopen. Een potentiële koper van deze woning kan vertrouwen op het door een onafhankelijk keuringsbureau opgestelde rapport …