Koopsubsidie ten onder aan eigen succes

7 januari 2010

HOUTEN – Door verhoging van de koopsubsidiegrens en de verlaging van huizenprijzen, kunnen er meer  starters een beroep doen op de koopsubsidieregeling. Hierdoor dreigt het budget in een vroeg stadium op te raken.

Afgelopen Prinsjesdag liet het  kabinet al weten dat  de koopsubsidie per ingang van 2012 zal verdwijnen. Door de verhoging van de koopsubsidiegrens per 2010 met 2,25 procent en de daling van de woningprijzen, zullen meer starters in aanmerking komen voor de koopsubsidie. Door deze veranderingen en het grote beroep dat starters momenteel al doen op de koopsubsidie, zal volgens minister van de Laan (WWI) het resterende budget al halverwege dit jaar uitgeput zijn.

De koopsubsidie is de enige financiële steun die voor starters geen betalingsverplichting schept en daarom betreurt VEH het verdwijnen van de koopsubsidie. De belangenbehartiger van huizenbezitters waarschuwt starters daarom niet te lang meer te wachten met het aanvragen van koopsubsidie.

Bron: VEH

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bebouwingsdichtheid

De bebouwingsdichtheid is de oppervlakte bebouwing uitgedrukt in een percentage van het landoppervlak. Bijvoorbeeld het aantal woningen per hectare.