Klein Bentveld – Het duurste huis op Funda

26 oktober 2017

Je betrapt jezelf er vast wel eens op: scrollend op huizenjacht via Funda check je ook even die allerduurste, onbereikbare droomhuizen, dat pandje in Blaricum of dat penthouse op de Dam. Wij, bij Hypotheekrente.nl, dromen ook graag een beetje weg. Vooral bij het allerduurste huis dat op dit moment op de bekende huizensite staat, ‘Klein Bentveld’ in Aerdenhout.

Een on-Nederlands paradijsje

Een ‘huis’ kun je het eigenlijk niet noemen, dat is een veel te alledaags woord voor een landgoed van deze omvang en statuur. De verkopend makelaar omschrijft het als een ‘glorieuze buitenplaats’, en heeft hiermee niets teveel gezegd. Met een woonoppervlakte van bijna 1,6 vierkante kilometer, verdeeld over drie verschillende gebouwen; de hoofdwoning, het Koetshuis en ‘t Jachthuys, is het een on-Nederlands paradijsje.

Bijna een vierkante kilometer

Het hoofdhuis is ‘aristocratisch en waardig’, maar heeft tegelijkertijd een prettige, menselijke maat, zo meent de makelaar, ondanks haar woonoppervlakte van bijna een vierkante kilometer. Wat er te vinden is in het ‘grote huis’? Onder andere een prachtige bibliotheek, een geklimatiseerde wijnkelder, drie luxueuze badkamers, een dubbel trappenhuis (één voor het personeel, één voor de bewoners), een biljartkamer met balkon, een sauna en zonnestudio, maar ook een garderobekamer van 24m2 en een speciale kamer voor het servies.

Een echt landgoed

Het huis is te bereiken via twee monumentale toegangspoorten, waarna al snel het (in 1923 in classicistische stijl opgerichte) landhuis in zicht komt. Ben je in je Rolls Royce gekomen? Rijd dan door naar de ruime parkeerplaats die halverwege het landgoed is aangelegd. Je vangt dan al glimpen op van de prachtig aangelegde tuin, gemaakt door een befaamde landschapsarchitect. In die tuin staan niet alleen perfect door de tuinman gesnoeide bomen en strakke, glinsterende vijvers, maar aan de zuidwestelijke zijde van de villa is ook een zwembad te vinden. Rondom het zwembad liggen terrassen en staat een halfrond, luxueus ingericht poolhouse (van alleen al 80m2) met zitkamer, keuken en meerdere kleedruimtes. Voor liefhebbers van andere sporten is er ook nog een goed onderhouden tennisbaan en een ruim kunstgrasveld.

Nog meer woonplezier

Dan hebben we nog geen woord gerept over de andere twee fantastisch gerenoveerde en met deftige ornamenten versierde vrijstaande huizen op het landgoed, het tuinhuis met een oppervlakte van een gemiddeld appartement en ‘t Jagthuysje (een luxe garage) om auto’s te parkeren en te wassen.

 

Eigen ‘koninkrijk’

Voor dit Hollandse paradijs hoef je slechts een luttele €16.750.000 neer te tellen. Maar dat is eigenlijk niets in vergelijking met wat het je oplevert. Zoals de makelaar tenslotte zelf verwoordt: ‘De mogelijkheden en unieke woonbeleving die Klein Bentveld haar bewoners te bieden heeft, zijn nauwelijks in woorden uit te drukken. U heeft hier uw eigen ‘koninkrijk’ op vier hectaren middenin Aerdenhout.’

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Voetverklaring

Met de voetverklaring geeft de notaris aan dat een akte gepasseerd is conform de aan hem verstrekte opdracht en dat bepaalde controles met betrekking tot hypotheekvestiging zijn uitgevoerd. De voetverklaring …