Kadaster: weer meer woningen verkocht

17 augustus 2016

Het aantal verkochte woningen blijft stijgen. Het Kadaster registreerde in juli 2016 19.723 verkochte woningen: 7,1 procent meer dan in juli vorig jaar en 10,4 procent meer dan in juni 2016. Ook het aantal hypotheken nam toe.

Vrijstaande woning in Overijssel

De stijging geldt voor alle woningtypen. Bij vrijstaande woningen was de stijging ten opzichte van vorig jaar het grootst: 18,1 procent meer vrijstaande woningen werden verkocht. Twee-onder-één-kappers kenden met 1,7 procent de geringste stijging.Ook ten opzichte van vorige maand was bij vrijstaande woningen de stijging het grootst: 16,2 procent. Hoekhuizen wisselden het minst vaak van eigenaar: 6,5 procent. Opvallend is dat de grootste stijging van het aantal verkochte woningen niet in de Randstad is, maar in Overijssel. Daar werden ten opzichte van vorig jaar maar liefst 21,3 procent meer woningen verkocht. In Noord-Holland was het aantal verkochte woningen 3,4 procent lager.

Meer huizen, meer hypotheken

Meer verkochte woningen betekent meer afgesloten hypotheken. Niet verwonderlijk dus dat het aantal geregistreerde hypotheken afgelopen maand 8,4 procent hoger lag dan in juli 2015. Afgelopen maand registreerde het Kadaster 27.813 hypotheken. Dit is tevens 7,8 procent meer dan in juni. Nog een positief punt: het aantal gedwongen verkopen via executieveilingen nam af met 22,5 procent ten opzichte van vorig jaar. In juli waren er 196 executieveilingen, tegenover 253 vorig jaar juli.

 

verkochtewoningenjuli2016

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Wettelijk erfdeel

Via de wet zijn bepaalde personen aangewezen als erfgenaam , zij hebben recht op een wettelijk erfdeel. Voorbeelden hiervan zijn de echtgeno(o)t(e) en kinderen. Kinderen hebben recht op een wettelijk …