Jaap in ongelijk gesteld door Rechtbank

8 augustus 2007

ALKMAAR – Huizenzoeksite Jaap.nl moet stoppen met het overnemen van gegevens van de NVM-site Funda. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar dinsdag besloten in een kort geding.

De rechtszaak was aangespannen door Funda, de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed en vastgoeddeskundigen (NVM) en Stichting Baas in Eigen Huis.

Op zijn beurt beschuldigde Jaap.nl de drie partijen van kartelvorming. Ze zouden samenwerken om Jaap.nl uit de markt te drukken. De rechtbank gaf de huizenzoeksite hierin geen gelijk. Jaap.nl begon begin maart van dit jaar met het integraal plaatsen van foto's en teksten van NVM-makelaars. Dit tot grote onvrede van de website Funda.nl. Deze website, waarin de NVM een meerderheidsbelang van 78 procent heeft, 'leeft' van het geld dat makelaars betalen voor het plaatsen van advertenties voor huizen. Jaap.nl nam deze gegevens over zonder toestemming te vragen aan de afzonderlijke makelaars.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Aankoopwaarde-garantieverzekering

Dit is een verouderde term. De aankoopwaardegarantieverzekering was een verzekering die in de vorm van zowel koopsom als premiebetaling was af te sluiten bij de aankoop van de woning. De verzekering beschermende …