Isolatie woningen duurt nog 31 jaar

15 mei 2016

Uit een berekening van milieuorganisatie Natuur & Milieu blijkt dat het nog wel even duurt voordat alle huizen in Nederland geïsoleerd zijn, minstens 31 jaar. Dit meldt Vereniging Eigen Huis.

Energiezuinige maatregelen

Om er warmpjes bij te kunnen zitten hebben in 2012 alle huishoudens bij elkaar zo’n 380 duizend unieke maatregelen getroffen op gebied van isolatie. Hieronder kun je verstaan: het aanbrengen van dubbel glas, spouwmuur- of dakisolatie. Er zijn nog flink wat unieke maatregelen nodig om alle huizen volledig geïsoleerd te krijgen, dit zijn er 12 miljoen.

Leningen en subsidies

Het is de bedoeling dat tot aan 2020 er elk jaar 300 duizend koop- en huurwoningen in Nederland energiezuiniger worden. Dit is wat de Rijksoverheid met veertig maatschappelijke organisaties heeft afgesproken in 2013. Om het aanbrengen van verbeteringen aantrekkelijk te maken, zijn er vanuit de overheid leningen en subsidies beschikbaar.

Als je zelf plannen hebt om je huis een oppepper te geven in het kader van energiezuinigheid, dan is er goed nieuws: wellicht kom je in aanmerking voor de subsidieregeling die deze zomer van start gaat.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Huurwaardeforfait

Het huurwaardeforfait is de vroegere benaming van het eigenwoningforfait. Dit zijn denkbeeldige inkomsten uit de eigen woning. Bij de aangifte inkomstenbelasting dient dit forfait bij het inkomen te worden opgeteld. …