Ingrijpen woningmarkt nodig

10 december 2008

HOUTEN – Enkele grote bij de woningmarkt betrokken partijen sturen vandaag een brief naar minister Eberhard van der Laan (Wonen en Wijken) met daarin het dringende verzoek om maatregelen te nemen om de ingezakte woningmarkt weer op de been te helpen. 
 
Een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis, een van de ondertekenaars van de brief, heeft het bericht hierover in de Volkskrant bevestigd. De cijfers van de woningverkoop in november zijn onder meer aanleiding voor de brief. Toen zijn de helft minder huizen van eigenaar gewisseld dan in november vorig jaar.

Daarnaast is de brief ook ondertekend door de Nederlandse Vereniging van Makelaars, de organisatie van projectontwikkelaars NEPROM, de vereniging van woningcorporaties Aedes, de branchevereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB en de organisatie van huurders de Woonbond.

Bron: ANP 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Projecthypotheek

Bij nieuwbouw bieden banken soms hypotheken aan tegen gunstigere condities dan normaal door middel van een projecthypotheek. Je krijgt dan bijvoorbeeld rentekortingen voor de eerste rentevastperiode of een lagere afsluitprovisie.