Hypotheekrenteaftrek voor dure woningen blijft

21 augustus 2009

HOUTEN – Het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek voor dure woningen wordt niet als alternatief gezien voor het verhogen van de AOW-leeftijd.

Aldus De Telegraaf op basis van bronnen rond het overleg van de Sociaal-Economische Raad (SER) over de alternatieven voor het verhogen van de AOW-leeftijd naar 67 jaar.

Vakcentrale FNV is faliekant tegen het plan van het kabinet om een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar door te voeren.

De SER, waarin werknemers en werkgevers vertegenwoordigd zijn, heeft van Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) tot 1 oktober de tijd gekregen om een alternatief te bedenken dat evenveel geld opbrengt voor de staat.

De FNV heeft onder andere voorgesteld om de de hypotheekrenteaftrek boven de miljoen euro af te schaffen om dit extra bedrag op te halen.

Dit voorstel wordt blijkbaar niet gesteund door de andere onderhandelingspartijen. Het zou te gecompliceerd zijn, te veel ruimte laten voor sluiproutes en bovendien zouden de effecten niet goed te voorspellen zijn.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Financieringskosten

Financieringskosten zijn alle kosten die ontstaan in verband met het afsluiten van een hypotheek, zoals taxatiekosten, notariskosten (hypotheekakte), kosten NHG en de (hypotheek)advieskosten.