Hypotheekrenteaftrek afschaffen voor dure woningen

2 juli 2009

HOUTEN – In opdracht van de SP liet Maurice de Hond onderzoek doen naar eigen oplossingen van Nederlanders voor de aanpak van de crisis. Hieruit blijkt dat Nederlanders een verhoging van de AOW-leeftijd geen goed plan vinden, maar afschaffing van de hypotheekrenteaftrek voor dure woningen wel.

68 procent van de kiezers denkt dat het verhogen van de AOW-leeftijd een slecht plan is. Dit percentage ligt hoog bij stemmers op een regeringspartij: PvdA 74 procent, ChristenUnie 67 procent en CDA 63 procent.

Het afschaffen van hypotheekrenteaftrek van woningen boven de één miljoen euro lijkt een betere oplossing vindt maar liefst 92 procent van de PvdA-stemmers, 79 procent van de ChristenUnie-stemmers en 64 procent van de CDA-stemmers. Als goede tweede, met 61 procent, komt het niet afschaffen van de Joint Strike Fighter uit het onderzoek naar voren.

Bron: InFinance

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Horizontaal eigendom

Horizontaal eigendom is een aandeel in een gebouw met de bijbehorende grond met toebehoren, ook wel appartementsrecht genoemd. Het beheer van de gemeenschappelijke ruimte van het gebouw is gereglementeerd door …