Hypotheekrente eindelijk omlaag

19 mei 2011

HOUTEN – Vanaf donderdag 19 mei verlagen de meeste geldverstrekkers hun hypotheekrentes. Potentiële hypotheekaanvragers zullen dit nieuws ongetwijfeld toejuichen, echter verwacht hypotheekrente.nl dat deze daling van tijdelijke aard zal zijn.

Het feit dat een aantal grote geldverstrekkers hun hypotheekrentes deze week verlagen hoeft niet op een blijvende verlaging te wijzen. Omdat deze rentedaling niet gebaseerd lijkt te zijn op een structurele rentebeweging in de geld- en kapitaalmarkt, verwacht hypotheekrente.nl dat het zoals zo vaak hier een tijdelijke daling betreft en dat naar alle waarschijnlijkheid de rentes op een later moment weer zullen stijgen. Desalniettemin zal de rentedaling in goede aarde vallen bij alle betrokkenen op de hypotheekmarkt.

In februari van dit jaar tekenden 24.000 consumenten de petitie ‘stop de hoge hypotheekrentes’ welke in het leven was geroepen door de Consumentenbond. Hieruit bleek dat de meeste Nederlanders vonden dat het tijd werd voor renteverlaging. Vanaf donderdag heeft men de gelegenheid om – in ieder geval voorlopig – te profiteren van lagere hypotheekrentes.

Profiteer nú van de lage rente en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bouwexploit

Een bouwexploit is een aansprakelijkheidsstelling. Een opdrachtgever of aannemer wordt dan door omwonenden op voorhand aansprakelijk gesteld, voor mogelijke toekomstige schade als gevolg van werkzaamheden.