Hypotheekrente bereikt laagste niveau ooit

6 april 2016

De hypotheekrente is lager dan ooit: 1,25 procent. Aanbieder is Florius, bij een renteperiode van 1, 3 of 5 jaar vast en een marktwaarde van 60 procent. En 5 jaar vast met NHG wordt nu door Florius aangeboden voor 1,35 procent. Florius is onderdeel van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. Hypotheekverstrekkers Argenta en Hypotrust bieden een hypotheekrente aan van 1,45 procent (1 jaar, 60 procent). Ook het veelgekozen 10 jaar vast heeft een laagterecord van 1,8 procent bereikt (60 procent waarde woning).

Flinke daling hypotheekrente

De hypotheekrente daalt de laatste tijd in rap tempo. In mei 2013 was de rente nog boven de 3 procent voor 1 jaar rentevast. Nu dus minder dan 1,5 procent. Wie de rente destijds voor 10 of 20 jaar vastzette, betaalde daarvoor een percentage van respectievelijk 4,4 en 5,4 procent voor. Nu is de hypotheekrente voor 10 jaar vast onder de 2 procent gezakt. Argenta en Hypotrust bieden hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar aan voor 1,8 procent! Wie langer wil profiteren van de lage hypotheekrente kan de rente voor 20 jaar vastzetten vanaf 2,5 procent en zelfs voor 30 jaar voor minder dan 3 procent.

ECB en concurrentie

De hypotheekrente is historisch laag. De lage rente komt onder meer omdat de Europese Centrale Bank de rente heeft verlaagd naar 0,00 procent. Daardoor kunnen banken goedkoop geld lenen en dat zorgt voor lage hypotheekrentes. Bovendien komen er steeds meer geldverstrekkers op de markt. Die toenemende concurrentie zorgt ook voor een lagere hypotheekrente.

Offerte

Het is nu dus het moment om een huis te kopen. Vraag nu een offerte aan en profiteer van de lage hypotheekrente.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Cascowoning

Een cascowoning is een woning die kaal wordt opgeleverd. De verkopende partij levert een dragende constructie op en de koper zorgt zelf voor zaken als installaties, afwerking van wanden en …