Hypotheekmarkt blijft op peil in vakantieperiode

7 augustus 2014

HOUTEN – In de maand juli zijn er zo'n 17.300 hypotheekaanvragen ingediend via het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Dit is een stijging van 36% ten opzichte van het aantal aanvragen in juli vorig jaar.

Vergeleken met de maand juni van dit jaar daalde het aantal aanvragen in juli met slechts 4%. Dit terwijl de vakantieperiode meestal meer invloed heeft op het aantal aanvragen. Vorig jaar lag dit aantal in juli 18% lager dan in de maand er voor.

Dorine van Basten, direct van het HDN, geeft aan dat deze aantallen en vergelijkingn een gevolg zijn van "het voorzichtige optimisme in de markt". Het HDN is een elektronisch platform waarbij alle grote hypotheekverstrekkers zijn aangesloten. Zo'n 70% van alle hypotheekaanvragen in Nederland wordt door het platform geregistreerd.

Bron: Nu.nl

 

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering? Brand, inbraak, waterschade, vandalisme: een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt wanneer spullen in huis beschadigen. Denk hierbij aan kleding, elektrische apparaten en meubels. Eigenlijk alles …