Hypotheekkennis van Nederlander onvoldoende

15 november 2007

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde steekproef van onderzoeksbureau Trendbox onder 1400 Nederlanders. Het bureau vindt dat er onder Nederlanders ,,een schrikbarende onwetendheid'' is als het gaat om hypotheken.

De kennis in Nederland omtrent hypotheken valt dus tegen. En dat is verbazingwekkend, aangezien ruim de helft van de Nederlanders een hypotheek heeft afgesloten. Daarbij ontbreekt het de consument vaak aan basiskennis omtrent dit belangrijke financiële product. Zo weet bijna een kwart van de consumenten met een hypotheek niet precies voor hoeveel jaar hun hypotheekrente nu eigenlijk vast staat. En een relatief groot aantal Nederlanders met een hypotheek kan niet of nauwelijks aangeven wat hun financiële product nu precies inhoudt. Bij een beleggingshypotheek (toch een product met enige risico’s) is dat nog sterker (25%) dan bij een spaarhypotheek of levensverzekering (20%).

hypotheekrente.nl helpt u bij een goede keuze

Het is dan ook ontzettend belangrijk u goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden en risico's op het gebied van hypotheken. hypotheekrente.nl werkt alleen met onafhankelijke en erkende hypotheekadviseurs die voor u de beste hypotheek selecteren. Ter voorbereiding op een gesprek met een hypotheekadviseur kunt u op deze site veel informatie vinden en ook kunt u het formulier '35 vragen aan uw hypotheekadviseur' downloaden. Dan weet u tenminste zeker dat u beslagen ten ijs komt!

Klik hier om de '35 vragen' te downloaden.

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur.

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Beneficiair aanvaarden

Beneficiair aanvaarden is het aanvaarden van de nalatenschap onder de voorwaarde dat je niet aansprakelijk bent voor schulden die groter zijn dan de bezittingen.