Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Hypotheekbegrippen

 1. A
 2. B
 3. C
 4. D
 5. E
 6. F
 7. G
 8. H
 9. I
 10. J
 11. K
 12. L
 13. M
 14. N
 15. O
 16. P
 17. R
 18. S
 19. T
 20. U
 21. V
 22. W
 23. Z

Voorbereiding verbouwing

Een goede voorbereiding is van groot belang! Om niet voor verrassingen tijdens de verbouwing te komen staan is het belangrijk om bij de volgende zaken stil te staan:

Het Programma van eisen

Stel een lijst met eisen en wensen op, ook wel het Programma van eisen genoemd. Wensen kunnen met elkaar in tegenspraak zijn, dus geef wel uw prioriteiten aan.

Vergunningen en subsidies

Start tijdig met het informeren bij de dienst Bouw & Woningtoezicht of u een vergunning nodig heeft voor de verbouwing en welke subsidies u kunt aanvragen.

Bepaal uw budget

Stel een budget vast wat de totale verbouwing mag gaan kosten. Houd de hoeveelheid geld waarover u kan beschikken in gedachte. Ook zijn er vele mogelijkheden om de verbouwing te financieren. Een adviseur van Selectkrediet neemt graag de verschillende mogelijkheden met u door.

Planning

Stel een voorlopige planning op. Wanneer wilt u beginnen en wanneer moet het gereed zijn? Dat geeft u houvast. Plan ruim! Want een eventuele vergunningsaanvraag kost tijd en goede vakmensen hebben dikwijls volle agenda's. De definitieve uitvoeringsplanning maakt u in een latere fase samen met de vakman.

Verzekeren

Het is verstandig om even te controleren of uw inboedel- en opstalverzekering voldoende dekking geven tijdens de verbouwing.

Tijdelijke woonsituatie

Door de verbouwingsactiviteiten kunnen bepaalde delen van het huis mogelijk tijdelijk niet gebruikt worden. Denkt u van te voren na hoe u dit kan opvangen. Waar kookt of wast u bijvoorbeeld als uw keuken of badkamer onder handen wordt genomen? Daarnaast moet u nadenken over een plek waar u spullen tijdelijk kan opslaan.

Informeer de buren

Om uw buren te vriend te houden is het verstandig hen tijdig in te lichten!

Over hypotheken

Horizontale natrekking

Horizontale natrekking doet zich voor wanneer een persoon een pand gedeeltelijk op de grond van zijn buurman bouwt. Deze persoon wordt dan eigenaar van het gehele pand ondanks dat dit …