Hypotheek via crowdfunding?

29 juni 2016

Crowdfunding is hot. Het is steeds gebruikelijk om geld in te zamelen om een bedrijf te starten of om bijvoorbeeld een concert te laten plaatsvinden. Crowdfunding om een hypotheek te bekostigen is nieuw.

Jungo

Crowdfundingplatform Jungo heeft een vergunning gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Met de verleende vergunning kan Jungo vanaf het najaar bemiddelen in hypotheken en geld ophalen via crowdfunding. Huizenkopers kunnen dus binnenkort hun hypotheek door andere particulieren laten financieren.

20 procent van hypotheek en lagere rente

Voor 20 procent van de hypotheeksom begin je een crowdfundactie bij vrienden en familie, die over hun lening rente vergoed krijgen. Maar ook (andere) investeerders kunnen zich aanmelden. Slaagt deze actie, dan loopt de bank minder risico en daalt de rente die je over je hypotheek moet betalen.

Millennials

Jungo richt zich Jungo richt zich op zogenoemde millennials van 25 tot 35 jaar, de starters op de huizenmarkt. Investeerders zijn waarschijnlijk wat ouder en hebben meer te besteden.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Oververzekering

Als het verzekerd bedrag hoger is dan de werkelijke waarde van het goed, ben je onverzekerd. Dit betekent vaak dat je teveel premie betaalt, want je krijgt nooit meer dan …