Hypotheek oversluiten is vaak goedkoper dan verlengen

29 mei 2008

Loopt dit jaar of volgend jaar de rentevastperiode van uw hypotheek af? Laat u dan goed adviseren over het verlengen van uw hypotheek of een eventuele oversluiting naar een andere hypotheekverstrekker.

Veel mensen kiezen voor de snelste en gemakkelijkste optie als de rentevastperiode van de hypotheek vervalt; namelijk de hypotheek verlengen. Mensen zien namelijk op tegen het ‘werk’ en de tijd die het kost, om te inventariseren wat de beste hypotheek is inclusief eventuele oversluiting.

Geldverstrekkers verdienen hier flink aan, door bij verlenging van de hypotheek de rente te verhogen. In de praktijk komt het er op neer dat vaste klanten meer rente moeten betalen dan nieuwe klanten. Hoeveel er extra betaalt moet worden hangt af van de looptijd, het bedrag wat geleend wordt en de opslag voor vaste klanten.

In sommige gevallen kunt u meer dan 20.000 euro besparen door tijd en aandacht te besteden aan het oversluiten van uw hypotheek. Doe de oversluittest om te kijken of het voordeliger is om uw hypotheek over te sluiten.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Standaard referentiebestek woningbouw

Standaard Referentiebestek Woningbouw is een uitgebreide checklist voor het opstellen van een bestek, inclusief alle bepalingen en voorwaarden met betrekking tot gesubsidieerde woningbouw.