Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Hypotheek met NHG voor startende zzp’er óók voor winkeliers

Hypotheek met NHG voor startende zzp’er óók voor winkeliers
11 februari 2018

Het blijkt een groot succes: de regeling waarbij een zelfstandige (zonder personeel) al na één jaar werken een hypotheek met NHG kan afsluiten. Tijd om deze regeling toegankelijk te maken voor andere, specifieke beroepsgroepen – zo meldt het Waarborgfonds Eigen Woningen.

Hoe werkt de regeling precies?

Vijftien hypotheekverstrekkers zijn betrokken bij de regeling. Zij bieden zelfstandigen al na een jaar de kans om een lening aan te vragen mét NHG. Hiervoor moet een zzp’er door een onafhankelijk vastgestelde inkomensverklaring aantonen dat ze voldoende zekerheid kunnen bieden aan de geldverstrekker.

Verdere uitbreiding

Eind december 2016 werd de eerste hypotheek met NHG voor zzp’ers afgesloten, en sindsdien hebben duizend zelfstandigen dit voorbeeld gevolgd, zo maakte de WEW recent bekend. Ze zijn voornemens om de regeling verder uit te breiden. Zo moet het voor onder andere detaillisten/winkeliers mogelijk worden om al na een jaar een zelfde soort hypotheek aan te vragen.

Waarom winkeliers?

Een woordvoerder van het Waarborgfonds Eigen Woningen legt dit voornemen als volgt uit in een artikel in het FD: ‘Het is nu zo dat de baas van een winkel die pas twee jaar bestaat geen hypotheek met NHG kan krijgen, terwijl zijn drie werknemers met een vast contract dat wel kunnen. Dat willen we veranderen.’ Nog dit jaar moeten winkeliers toegang krijgen tot de regeling.

Succes van de NHG

Niet alleen onder (startende) zzp’ers is de Nationale Hypotheek Garantie populair. Afgelopen jaar maakten maar liefst 118.000 huishoudens er gebruik van. Ondertussen hoeft de NHG steeds minder uit te keren. In 2017 deden financiële instellingen nog maar 2100 keer aanspraak op de garantie (met een totaalbedrag van 49 miljoen euro), vergeleken met 3500 keer in 2016.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Minder huisuitzettingen bij woningcorporaties
Duurste woningen staan in Bloemendaal
Kunnen alle huizenkopers in 2018 tóch meer lenen?
CPB voorziet dalende huizenprijzen

Als de kredietcrisis op de financiële markten doorzet, kunnen de huizenprijzen in Nederland volgend jaar met liefst 4,4% dalen. Dat is vooral het gevolg van de hogere rente die huizenkopers … lees meer

Woningmarkt licht in beweging

HOUTEN – Er wordt door makelaars een voorzichtige opleving van de huizenmarkt gesignaleerd. Het gaat vooral om het aantal toegenomen bezichtigingen. “De verbetering is voornamelijk merkbaar aan de onderkant van … lees meer

18,3% minder woningen verkocht in februari
Over hypotheken

Stil pandrecht

Stil pandrecht is een bezitloos pandrecht dat ook kan worden gevestigd op toekomstige vorderingen, mits deze voortkomen uit een reeds bestaande rechtsverhouding. Het dankt zijn naam aan het feit dat …