Huizenprijzen stijgen voor zesde maand op rij

23 oktober 2014

Houten – Afgelopen september is de prijs van bestaande koopwoningen gemiddeld 1,7% gestegen ten opzichte van dezelfde maande vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster dinsdag bekend maakten.

Dit is de zesde maande op rij dat de huizenprijzen stijgen. Ook in augustus bedroeg de stijging 1,7%. De gemiddelde huizenprijzen liggen nu rond het zelfde niveau als in de lente van 2003. Ten opzichte van het dieptepunt zijn de prijzen inmiddel 2,9% hoger.

Voor het gehele derde kwartaal van dit jaar zijn de prijzen van bestaande koopwoningen met 1,8% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Met 3,8% was de stijging in Noord-Holland het grootst. In de provincies Groningen, Friesland en Zeeland was een prijsdaling zichtbaar ten opzichte van vorig jaar. Deze daling was in Zeeland het grootst, met 1,3%.

Vorige week al, maakte het Kadaster bekend dat het aantal verkochte woningen in september 39,4% hoger lag ten opzichte van vorig jaar. 

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Economisch eigendom

Bij economisch eigendom heb je dezelfde rechten en plichten als bij een juridisch eigendom en draag je het risico van waardevermindering en tenietgaan van de zaak. Je bent in dit …