Huizenprijzen stijgen opnieuw in 2016

3 december 2015

De huizenmarkt zit in de lift. In 2015 worden er naar verwachting 182.000 huizen verkocht, 19 procent meer dan in 2014. De stijgende lijn zet in 2016 door: dan wisselen 175.000 tot 195.000 huizen van eigenaar. Dat is de verwachting van de Rabobank. Ook stijgen volgens de bank de huizenprijzen verder en neemt het aanbod af.

 

Meer huizenkopers

 

De huizenprijzen zijn in 2015 met gemiddeld met 2,75 procent gestegen. In 2016 worden woningen opnieuw duurder. De stijging ligt tussen de 2,75 tot 4,75 procent. Doordat er meer kopers zijn, neemt het aanbod af.

“De hogere economische groei en koopkracht in combinatie met het hoge vertrouwen, de stijging van de nieuwbouwverkopen en de lage hypotheekrente erop dat de woningmarkt dit niveau kan vasthouden”, laat de Rabobank in haar kwartaalbericht woningmarkt weten.

 

Lage hypotheekrente

 

De hypotheekrente is nu laag. De afgelopen kwartalen braken de hypotheekrentes ieder kwartaal een laagterecord, maar dat lijkt volgens de Rabobank te stabiliseren.

 

Huis op het oog? Nu doen!

 

Wil jij je droomhuis kopen voordat de huizenprijzen opnieuw stijgen, vraag dan hier een hypotheekofferte aan. 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Partnerconstructie

Bij een partnerconstructie is niet de geldgever de eerste begunstigde van de uitkering uit de levensverzekering, maar de overblijvende partner. Hierdoor valt enerzijds een met hypotheek bezwaard pand in de …