Huizenprijzen in VS kelderen met 14%

28 mei 2008

HOUTEN – De Amerikaanse woningmarkt maakt nog steeds zware tijden door. In april werden er in Amerika wederom minder woningen verkocht, alle factoren meegerekend kwam het neer op een vertraging in de markt van 1% voor bestaande woningen.

Amerikaanse makelaars wijten de daling aan de strenge eisen voor hypotheken. De gemiddelde woningprijs daalde met 8% van bijna 220.000 dollar naar 202.000 dollar. In de grootste tien agglomeraties in de VS daalden de huizenprijzen in april zelfs met 14%.

Met de verkoop van nieuwe woningen in de VS gaat het beter. Deze steeg in april met 3,3% en dat was voor het eerst in zes maanden. Ondanks de onverwachte toename is de verkoop nog altijd in de buurt van het laagste niveau van de afgelopen 17 jaar.

Ook de hypotheekrente is voor veel nieuwe woningeigenaren nog niet interessant of ze kunnen simpelweg niet aan de eisen voldoen die de hypotheekbanken tegenwoordig stellen.

De Nederlandse hypotheekmarkt lijkt er nog steeds een stuk beter voor te liggen dan de Amerikaanse. De NVM verwacht dan ook een stijgende woningprijs van ongeveer 2%.

Bron: rtlz.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Belastingschijven

Het inkomen wordt in box 1 over verschillende belastingschijven verdeeld, waarover ook verschillende belastingpercentages verschuldigd zijn. Het tarief in box 1 is progressief, dat wil zeggen dat de belastingdruk hoger …