Huizenprijzen enkel in Randstad gestegen

24 april 2014

HOUTEN – Gedurende het eerste kwartaal van 2014 zijn de huizenprijzen in het grootste deel van Nederland gedaald. De Randstad vormt echter een positieve uitzondering, hier zijn de prijzen van koopwoning juist gestegen. In Amsterdam steden de huizenprijzen met 2,6% en in Den Haag met 1,7%. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wat betreft het landelijk gemiddelde daalden de huizenprijzen de afgelopen maanden nog wel ten opzichte van 2013. Gemiddeld daalden de prijzen met 1,5%, de laagste gemiddelde daling sinds jaren.

Hoewel in Utrecht en Rotterdam nog lichte prijsdalingen gemeten zijn, ontwikkelen de huizenprijzen in deze grote steden nog altijd minder negatief dan het landelijk gemiddelde. Hetzelfde geldt voor de provincies Utrecht en Noord-Holland, waar de daling slechts minder dan 1% bedroeg. In provincies als Groningen en Friesland zijn nog altijd grote dalingen merkbaar, hier ging de prijzen van koopwoning omlaag met respectievelijk ruim 4% en 3%.

De cijfers van het CBS beschrijven de huidige huizenprijzen ten opzicht van dezelfde maanden een jaar eerder. Wanneer men de huizenprijzen van de afgelopen negen maanden bekijkt wordt duidelijk dat deze weinig gedaald zijn. In maart 2014 waren de huizenprijzen ongeveer net zo hoog als in november 2002.

 

Bron: Telegraaf.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Natrekking

Natrekking is een eigendomsverkrijging van een zaak die met een andere één geheel vormt of gaat vormen. Een voorbeeld hiervan is beplanting die door derden op een erf wordt aangebracht …