Huizenprijzen bestaande woningen dalen verder

21 juli 2009

Houten – Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster zijn de huizenprijzen van verkochte bestaande woningen in juni dit jaar gemiddeld 3,7 procent lager dan in juni vorig jaar. De daling van de huizenprijzen is daarmee zijn vijfde opeenvolgende maand ingegaan.

Volgens het CBS waren alle typen bestaande koopwoningen goedkoper dan in juni vorig jaar. De koopwoningen die het meest in prijs daalden waren de vrijstaande woningen met 4,4 procent. De kleinste prijsdaling was 2,8 procent van tussenwoningen. De prijsdaling van de koopwoningen geldt voor alle provincies van het land, waarbij Noord-Holland de lijst aanvoert met een gemiddelde prijsdaling van 5,1 procent. Zeeland was hekkensluiter met de kleinste gemiddelde prijsdaling van 1,6 procent.

In juni dit jaar wisselden zo'n 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Een daling van 37 procent ten opzichte van juni vorig jaar. 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Autoriteit Financiële Markten

Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de toezichthouder voor de financiële markten en dus voor alle partijen die actief zijn op het gebied van sparen, beleggen, lenen en verzekeren.