Huizenprijzen april gestegen

21 mei 2015

HOUTEN – De gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen lag in april hoger dan vorig jaar in deze maand. In april wat koopwoningen gemiddeld 2,3% duurder dan in april 2013. Sinds ruim een jaar vallen de gemiddelde prijzen nu hoger uit dan een jaar eerder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De gemiddelde stijging op jaarbasis was in april wel iets kleiner dan in maart en februari. Toen steeg de gemiddelde huizenprijs met respectievelijk 2,7% en 2,4%. De gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning ligt in april 2015 ongeveer even hoog als in september 2003. Het dieptepunt werd in juni 2013 bereikt. In vergelijking met dit dieptepunt lagen de prijzen invorige maand zo'n 4,4% hoger. Nog altijd zijn woningen vandaag de dag 18% goedkoper dan tijdens de piek van de woningmarkt in augustus 2008.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Jaarrekening

Een jaarrekening geeft een overzicht van de financiële positie van een organisatie over het afgelopen jaar. De jaarrekening bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting op deze zaken.