Huizenmarkt stabiliseert mogelijk in 2014

17 april 2013

HOUTEN – Dit jaar blijft nog lastig, maar de Nederlandse huizenmarkt zal wellicht in 2014 stabiliseren. Dat zei topman Ger Hukker van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag in een toelichting op de kwartaalcijfers van de vereniging.

Voor 2013 rekent de NVM nog op een gemiddelde prijsdaling van 5 tot 7 procent. Wanneer de huizenmarkt ergens in 2014 stabiliseert, zal vanaf dan voor een langere periode sprake zijn van stabiele prijzen. Hukker geeft aan dat prijsstijgingen voorlopig niet aan de orde zullen zijn.

De topman kan nog geen precies omslagpunt aanwijzen, maar dat de Nederlandse woningmarkt in een omslagfase zit is volgens hem evident.
De NVM benadrukt dat de woningmarkt eerst tot rust moet komen en roept de overheid dan ook op om “geen ondoordachte dingen te doen” en niet te snel maatregelen te nemen. Zodoende krijgt de markt de gelegenheid om op eigen kracht weer in balans te komen.  “De overheid moet nu niet teveel aan allerlei knoppen gaan draaien” aldus Hukker.

Bron: Telegraaf

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bruto inkomen

Het bruto inkomen is het inkomen voor aftrek van belastingen en premies zonder overhevelingstoeslag. Op basis van dit inkomen wordt bekeken wat uw maximale mogelijkheden zijn voor een hypotheek.