Huiseigenaar krijgt hulp van ING

7 juli 2009

HOUTEN – Huiseigenaren die tijdelijk niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen doen vanwege werkloosheid, worden te hulp geschoten door de ING. Zij krijgen de mogelijkheid om de hypotheekrente op een later tijdstip te betalen.

Hierdoor worden de maandlasten lager. De ING maakte dit vandaag bekend. De huiseigenaren moeten wel kunnen aantonen dat zij over onvoldoende middelen beschikken. Er moet ook een reëel vooruitzicht zijn dat er weer een nieuwe baan wordt gevonden binnen een jaar.

De ‘rentepauze’ is bedoeld voor huiseigenaren die een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie hebben. De rentepauze maakt onderdeel uit van meerder speciale diensten voor huizenbezitters die de dupe zijn geworden van de kredietcrisis. Huiseigenaren met dubbele woonlasten krijgen ook de mogelijkheid om, onder strikte voorwaarden, tijdelijk een woning te verhuren.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Hypothecair belangverzekering

De hypothecair belangverzekeringĀ is een verzekering die de geldgever kan afsluiten indien een geldnemer gewetensbezwaarde is en zich niet wil verzekeren. Het onderpand dient echter verzekerd te zijn tegen brandschade en …