Hoogte rente zorgt niet voor rem huizenmarkt

11 februari 2009

HOUTEN – De huidige hypotheekrentetarieven zijn niet de oorzaak van de merkbare rem op de huizenmarkt. De economische situatie en de onzekerheid dat het met zich meebrengt zorgen ervoor dat mensen zich liever niet op de huizenmarkt begeven.

Directeur Nick Jue van ING Nederland meldde dit in een gesprek met het ANP. De directeur verwacht niet dat ING haar rentetarieven binnenkort zal gaan verlagen, omdat de tarieven voldoende concurrerend zijn op dit moment. Er is veel kritiek gespuid op de banken, omdat ze de verlaging van de rente door de centrale banken niet aan hun klanten zouden doorberekenen.

Volgens Jue is het een misverstand dat de hypotheekrente afhangt van de tarieven die de centrale bank handhaaft. “De hypotheekrente is gebaseerd op de rente op de kapitaalmarkt. En onze winstmarges zijn niet toegenomen”, aldus de directeur.

Bron: RTL

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering? Brand, inbraak, waterschade, vandalisme: een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt wanneer spullen in huis beschadigen. Denk hierbij aan kleding, elektrische apparaten en meubels. Eigenlijk alles …