Hoogste stijging huizenprijzen in 7,5 jaar

29 december 2015

De huizenprijzen stijgen fors. Bestaande koopwoningen waren in november 3,8% duurder dan in november vorig jaar. Ten opzicht van juni 2013 zijn de huizenprijzen nu zelfs 6,8% hoger. De stijging van de huizenprijzen is het hoogst in 7,5 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het kadaster. Ook verhuizen we weer.

Meer huizen verkocht

Niet alleen de huizenprijzen stijgen fors, ook het aantal verkochte woningen neemt flink toe. In de eerste elf maanden van 2015 zijn er 156.727 woningen verkocht en dat 22% meer dan een jaar eerder. Vooral de verkoop van vrijstaande woningen zit in de lift. Van alle huizensoorten is de stijging bij appartementen het geringst.

Utrecht

In alle provincies worden meer huizen verkocht, maar er zijn grote verschillen onderling. Utrecht heeft de hoogste stijging. Daar werden maarliefst 30,4% meer woningen verkocht ten opzicht van vorig jaar november. In Flevoland is de stijging met 8,6% het kleinst.

Meer hypotheken

Meer verkochte huizen, betekent werk aan de winkel voor hypotheekadviseurs. Het aantal geregistreerde hypotheken was in november 17% hoger dan vorig jaar november: 20.017 ten opzichte van 17.105. Het gestegen consumentenvertrouwen en de lage hypotheekrente geven de woningmarkt een boost.

Wil je niet wachten tot de huizenprijzen nog verder stijgen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Klik hier

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Executoriale titel

Een executoriale titel is het originele stuk waarmee de geldverstrekker tot executie kan overgaan.