Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Hoeksche Waard stunt met startersleningen

Hoeksche Waard stunt met startersleningen
3 oktober 2017

In de Hoeksche Waard maken de laatste drie dorpen vandaag ook een begin met de zogenaamde startersleningen. De gemeenten Numansdorp, Klaaswaal en Strijen stellen enkele tienduizenden euro’s beschikbaar voor jonge stellen die in (Crom)Strijen willen komen wonen.

Wat is een starterslening?

Als de hypotheek voor starters niet toereikend is om een huis te kunnen kopen, kunnen ze een aanvullende lening aanvragen bij de gemeente om de aankoop wel te kunnen doen. De koopsom van de te kopen woning mag vaak (ligt aan de gemeente) even hoog zijn als de bovengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Die grens ligt op dit moment zo rond de €245.000. De eerste drie jaar kan het bedrag aflossingsvrij worden geleend.

Één lijn

Oud- Beijerland is al jaren koploper wat betreft startersleningen. Afgelopen jaren stopte de gemeente ruim 1,5 miljoen euro in de pot, waar koppels tot 35 jaar gebruik van kunnen maken om hun eerste huis te kopen. Vanaf deze week trekken de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard één lijn wat deze financiële bijdragen betreft. In Numansdorp, Klaaswaal en Strijen kan nu op dezelfde manier als in Oud-Beijerland worden geleend voor de aankoop van een (nieuwbouw)woning.

Ook een Starterslening?

Er zijn veel meer gemeenten in Nederland die een starterslening aanbieden. Per gemeente kunnen de voorwaarden hiervoor wel verschillen. Ze mag bijvoorbeeld zelf de doelgroep of het project kiezen waarvoor de lening geldt, evenals de aankoopgrens van je woning. Benieuwd of jouw gemeente een Starterslening uitgeeft? En waar je dan precies aan moet voldoen? Dit kun je checken op de website van het SVn.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Wijzigingen NHG per 1 januari 2012 – Deel 2: Financieringslastpercentages
Meerderheid Eerste Kamer vóór beperking hypotheekrenteaftrek
Lichte stijging ozb

Huizenbezitters zijn dit jaar iets meer kwijt aan de onroerendezaakbelasting (ozb) dan vorig jaar, 1,88 procent. Flinke verschillen ozb-stijging Dit blijkt uit een berekening van Vereniging Eigen Huis (VEH). De … lees meer

Gaat de hypotheekrente stijgen of dalen?
Geen lager BTW-tarief bij verbouwing

HOUTEN – Minister Van der Laan (Wonen) benadrukte tijdens een bouwcrisisconferentie in Amersfoort dat het nieuwe BTW-tarief van 6 procent alleen geldt voor de plaatsing van zonnepanelen en isolatie, maar niet … lees meer

Overbruggingsgarantie fiscaal voordelig

HOUTEN – Een betaling op grond van een overbruggingsgarantie ziet de Belastingdienst geheel los van de aan- en verkooptransacties van de woningen. Dit heeft de Belastingdienst onlangs na toetsing (fiscale … lees meer

Over hypotheken

Hypotheekofferte

De hypotheekofferte is een voorstel van de geldgever om een lening te verstrekken tegen bepaalde voorwaarden. De gedragscode hypothecaire financieringen bepaalt welke zaken in een offerte aan bod moeten komen.