Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Hoeksche Waard stunt met startersleningen

Hoeksche Waard stunt met startersleningen
3 oktober 2017

In de Hoeksche Waard maken de laatste drie dorpen vandaag ook een begin met de zogenaamde startersleningen. De gemeenten Numansdorp, Klaaswaal en Strijen stellen enkele tienduizenden euro’s beschikbaar voor jonge stellen die in (Crom)Strijen willen komen wonen.

Wat is een starterslening?

Als de hypotheek voor starters niet toereikend is om een huis te kunnen kopen, kunnen ze een aanvullende lening aanvragen bij de gemeente om de aankoop wel te kunnen doen. De koopsom van de te kopen woning mag vaak (ligt aan de gemeente) even hoog zijn als de bovengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Die grens ligt op dit moment zo rond de €245.000. De eerste drie jaar kan het bedrag aflossingsvrij worden geleend.

Één lijn

Oud- Beijerland is al jaren koploper wat betreft startersleningen. Afgelopen jaren stopte de gemeente ruim 1,5 miljoen euro in de pot, waar koppels tot 35 jaar gebruik van kunnen maken om hun eerste huis te kopen. Vanaf deze week trekken de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard één lijn wat deze financiële bijdragen betreft. In Numansdorp, Klaaswaal en Strijen kan nu op dezelfde manier als in Oud-Beijerland worden geleend voor de aankoop van een (nieuwbouw)woning.

Ook een Starterslening?

Er zijn veel meer gemeenten in Nederland die een starterslening aanbieden. Per gemeente kunnen de voorwaarden hiervoor wel verschillen. Ze mag bijvoorbeeld zelf de doelgroep of het project kiezen waarvoor de lening geldt, evenals de aankoopgrens van je woning. Benieuwd of jouw gemeente een Starterslening uitgeeft? En waar je dan precies aan moet voldoen? Dit kun je checken op de website van het SVn.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Regeling belastingvrij schenken wordt niet verlengd
Rente-updates: rente weer omlaag

De hypotheekrentes dalen weer. Diverse hypotheekverstrekkers verlagen deze week hun tarieven. Vooral de rentes voor een langere periode gaan omlaag. Delta Lloyd verlaagde op 13 september haar tarieven voor 7 … lees meer

Nibud adviseert soepelere hypotheeknorm tweeverdieners
Neergang woningbouwproductie

In het eerste kwartaal van 2010 waren voor het eerst sinds het uitbreken van de recessie de gevolgen duidelijk zichtbaar in de Nederlandse woningbouwproductie. Uit de cijfers die het Centraal … lees meer

Een derde positief over beperking hypotheekrenteaftrek
Nazorg bij hypotheekadvies zeer belangrijk
Over hypotheken

Bezwaarde eigendom

Bezwaarde eigendom is een eigendom dat is belast met een aanspraak, zoals een hypotheek.