Haal als spaarder je voordeel uit de kredietcrisis

5 februari 2008

HOUTEN, als gevolg van de kredietcrisis zijn banken naarstig op zoek naar geld. Omdat de nood hoog is bieden banken een relatief hoge rente aan als geld wordt vastgezet voor een langere periode. De rente op de spaardeposito’s met een vaste looptijd is daarom gestegen.

Een spaardeposito is een vaste termijn spaarrekening met een hoge inleg en een looptijd die varieert tussen de 3 maanden à 5 jaar. Tussentijds kan er geen geld opgenomen worden. Als de termijn is afgelopen komt het geld vrij met daarbovenop het vooraf gegarandeerde vastgestelde rendement.

De handige spaarder kan voordelen behalen aan bovengenoemde ontwikkelingen door zijn spaarrekening over te hevelen naar een depositorekening. Voor een goed financieel advies over de hoogst renderende deposito’s en wat daarbij de verstandigste opties voor u zijn raden wij u aan om een kijkje te nemen op DeHoogsteSpaarrentes.nl.

Als u mocht besluiten een spaardeposito af te sluiten zult u niet de eerste zijn. Volgens De Nederlandsche Bank verdriedubbelde het geld dat Nederlanders het afgelopen jaar in spaardeposito’s vastzetten.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Geldgever

De geldgever is de partij die het geld verstrekt. Ook wel hypotheeknemer of hypotheekhouder genoemd.