Grote stijging woningverkoop in april

19 mei 2014

HOUTEN – Gedurende de maand april zijn er 10.780 huizen van eigenaar gewisseld. Dit is 64,5% meer dan in dezelfde maand vorig jaar toen in totaal 6.554 woningen werden verkocht, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Bij alle woningtypen is de stijging terug te zien. Het aantal verkochte hoekwoningen steeg met 76,1% en met 42,5% was de groei bij twee-onder-een-kapwoningen het minst groot. Ook ten opzichte van maart dit jaar is het aantal woningverkopen gestegen. Toen wisselden 10.028 woningen van eigenaar, wat leidt tot een stjiging van 7,5%. Met name appartementen en vrijstaande woningen werden afgelopen maand veel verkocht.

Een woordvoerder van het Kadaster laat weten dat de grilligheid die de huizenverkoop van vorig jaar typeerde definitief verdwenen is: “De laatste drie maanden is het aantal woningen dat wordt verkocht erg stabiel.”

In de provincie Utrecht is de verkoopstijging ten opzicht van april 2013 het grootst met 96,7%. De minste groei kende de woningverkoop in de provincie Zeeland met 22,1%. Ook het aantal hypotheken is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden en wel met 52,9%. Vergeleken met maart 2014 is er wat hypotheken betreft een stijging van 6,3% zichtbaar.

Bron: NU Geldzaken
 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Oplevering

Het moment waarop de ver(bouw) van een woning voltooid is en deze wordt overgedragen aan de bewoner of koper heet de oplevering. Bij verbouwingen kan er ook van een oplevering gesproken …