Grote stijging van hypotheekaanvragen

9 november 2015

HOUTEN – Vooralsnog zijn er dit jaar for meer hypotheekaanvragen ingediend dan vorig jaar. In totaal zijn er tot en met oktober rond de 242.000 hypotheken aangevraagd, circa 40% meer dan vorig jaar rond deze tijd. Dit blijkt uit cijfers die het Hypotheken Data Netwerk (HDN) vrijdag uitbracht.

De toename in het aantal hypotheekaanvragen toont aan dat het goed gaat met de woningmarkt. Voornamelijk in het voorjaar was een flinke groei zichtbaar. In de zomermaanden was sprake van een lichte zomerdip, waarna de vraag naar hypotheken nog altijd hoger was dan voorgaande jaren. In de maand oktober lag het aantal hypotheekaanvragen dat het HDN verwerkte op 26.300. Dit is ruim 7% meer dan in oktober 2014.

Het HDN is een initiatief vanuit een groot aantal hypotheek- en kredietverstrekkers, waar zo'n driekwart van alle hypotheekaanvragen in Nederland geregistreerd wordt.

Bron: Telegraaf.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Testament

Door het opstellen van een testament kan afgeweken worden van de wettelijke regels voor de verdeling van een nalatenschap. Het testament wordt door de notaris in de vorm van een …