Grootste prijsstijging koopwoningen van afgelopen half jaar

20 maart 2008

Volgens het CBS waren de verkochte bestaande koopwoningen in februari gemiddeld 4,5 procent duurder dan een jaar eerder. In januari lagen de verkoopprijzen 4,0 procent hoger. De prijsstijging in februari is de grootste van de afgelopen zes maanden. Alle woningtypen werden duurder. Appartementen stegen in februari met 6,0 procent het meest in prijs. Bij tussenwoningen was de prijsstijging, toch nog altijd 3,6 procent, het kleinst.

In alle provincies waren de koopwoningen duurder dan een jaar eerder. Koophuizen in Noord-Holland en Utrecht stegen ten opzichte van februari 2007 het meest in prijs, die in Flevoland het minst. Van januari op februari stegen de verkoopprijzen met 0,6 procent. In Limburg en Zeeland daalden de verkoopprijzen, in Groningen en Friesland waren ze nagenoeg gelijk. In de rest van Nederland lagen de prijzen hoger dan een maand eerder.

Bron: CBS

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Waarborgsom

Vaak vraagt de verkoper de koper van een woning een waarborgsom te storten. De waarborgsom bedraagt meestal 10% van de overeengekomen koopprijs. Het is gebruikelijk de waarborgsom bij de notaris …