Grondprijs met 250 procent gestegen

20 augustus 2008

HOUTEN – De grond voor nieuwbouwwoningen is te duur. Kavels zouden gemiddeld 13000 euro goedkoper moeten zijn. Dit is gebleken uit de Thermometer Koopwoningen van de NVB.

Een kavel kost momenteel gemiddeld 101.000 euro, aldus de NVB. Tien jaar eerder was dit nog 29.000 euro, dit komt neer op een stijging van bijna 250 procent. In dezelfde periode namen de bouwkosten met 36 procent toe.

Het eerste halfjaar waren de woningverkopen 14 procent lager dan een jaar eerder. Dit komt gedeeltelijk doordat de hypotheekrente is gestegen en banken strenger zijn geworden, maar ook doordat de kosten van een nieuwbouwwoning sterk zijn gestegen in de afgelopen jaren.

De NVB denkt dan ook dat het verlagen van de grondprijzen één van de oplossingen kan zijn om de woningmarkt weer in balans te brengen. 

Bron: Metro

Heeft u een (nieuwbouw)woning op het oog en wilt u bekijken wat de financieringsmogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Servituut

Servituut noemt men ook wel erfdienstbaarheid. Dit is een last waarmee een onroerende zaak, het dienende erf, ten behoeve van een andere onroerende zaak, het heersende erf, is bezwaard.