Goedkopere kluswoning populair alternatief voor koopwoning

18 juli 2008

HOUTEN – Volgens een onderzoek van USP Marketing Consultancy staat bijna 2 op de 10 Nederlandse woningzoekenden (18%) open voor de koop van een zogenaamde kluswoning. De hoge woningprijzen doen vooral de hogeropgeleiden en de woningzoekenden met een hoog inkomen bewegen te kiezen voor een woning waar nog veel in moet worden opgeknapt.

Volgens de cijfers van USP zijn zowel huurders als huiseigenaren bereid om een kluswoning te kopen om die vervolgens op te (laten) knappen. De grote gemeenten in Nederland kampen al jaren met uitloop van hogeropgeleiden en inwoners met een hoog inkomen. Het inzetten van goedkope kluswoningen is een middel om deze uitloop tegen te gaan en de zogenaamde kansrijke groepen te behouden voor de grote steden en wellicht zelfs weer te doen bewegen om terug te keren naar de grote steden.

Bijkomend voordeel van een kluswoning is dat de indeling en opties volledig bepaald kunnen worden. Starters op de woningmarkt zijn echter wat minder enthousiast over de koop van een kluswoning. Slechts 16% van de starters heeft interesse in een kluswoning. Het onderzoek van USP Marketing Consultancy is gedaan onder ruim 900 woningzoekenden.

Bron : USP Marketing Consultancy

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Rente

Wat is rente? Dit is de vergoeding die verschuldigd is voor het lenen van geld. Heb je geld nodig om een huis te financieren, dan moet je een hypotheek afsluiten. …