Klik hier om WhatsApp te openen

Goedkopere hypotheek door onrust in financiële wereld

Goed nieuws: de hypotheekrente is afgelopen week gedaald. Niet zomaar een paar honderdste procentpunten, maar de sterkste daling in de afgelopen negentien jaar. Dit heeft alles te maken met de onrust in de financiële sector. In de VS zijn een aantal banken omgevallen en ook de Zwitserse bank Credit Suisse moest worden gered. Wat betekent dit nu voor huizenkopers?

Dalende kapitaalmarktrente

Het is een onzekere en onrustige tijd voor de bankensector, dus kiezen beleggers ervoor om hun geld veilig te investeren in staatsobligaties. Deze schuldpapieren worden door de stijgende populariteit meer waard. Hierdoor daalt de kapitaalmarktrente en daar is de hypotheekrente aan gekoppeld. Maar om wat voor daling gaat het dan?

Verlaging snel doorgevoerd

Waar geldverstrekkers normaal een aantal weken wachten voordat ze aanhaken op de verlaging van de kapitaalmarktrente, hebben veel hypotheekfinanciers nu binnen enkele dagen gereageerd. Sommige hypotheekrentes dalen niet of met slechts 0,1%, maar Venn Hypotheken heeft zelfs aanpassingen van 0,7% doorgevoerd. Het totaalgemiddelde daalde deze week naar 4,68%, tegenover 4,72% een week eerder.

Potentiële klanten binnenhalen

Waarom voerden hypotheekfinanciers de verlagingen nu zo snel door? Het heeft waarschijnlijk te maken met de vraag naar hypotheken die door de almaar stijgende rente flink was afgenomen. Juist door nu dalingen door te voeren, hopen de geldverstrekkers hun concurrentiepositie te verstevigen en potentiële klanten te trekken.

Profiteer van de daling!

Hoe gaat de hypotheekrente zich komende weken ontwikkelen? Daar valt weinig over te zeggen, dat is helemaal afhankelijk van hoe de onvoorspelbare kapitaalmarktrente zich gaat ontwikkelen. Heb je een huis op het oog en wil je profiteren van de dalende hypotheekrentes? Laat een van onze hypotheekadviseurs vrijblijvend met je meedenken!

Waarmee kunnen we je helpen?