goedkoopste hypotheekrente

Op zoek naar de goedkoopste hypotheekrente? Op Hypotheekrente.nl kunt u snel zien welke hypotheekverstrekker de goedkoopste hypotheekrente aanbiedt. Banken en hypotheekaanbieders zijn vrij om de hoogte van de hypotheekrente te bepalen. Shoppen voor de hypotheek kan dus flink lonen. Op Hypotheekrente.nl kunt u de lijst met goedkoopste aanbieder bekijken. Bovendien kunt u vervolgens eenvoudig laten berekenen hoeveel u aan hypotheek kunt lenen.

 

Wat is de goedkoopste hypotheek?

Op zoek naar een huis? Dan wilt u natuurlijk de goedkoopste hypotheek. De hypotheekverstrekker leent zijn geld niet gratis uit, maar de rente is inmiddels zo laag dat het nu zeer aantrekkelijk is om een huis te kopen. De rentes verschillen per aanbieder. Bovendien maakt het verschil wanneer u minder leent, of de hypotheekrente voor een bepaalde periode vastzet.

 

Hoe krijgt u een lage hypotheekrente?

Leent u veel minder dan de marktwaarde van de woning? Hoe minder u leent, hoe lager het risico is voor de bank en daarmee uw hypotheekrente. Ook de looptijd van de rente telt mee in de hoogte van de hypotheekrente. Over het algemeen geldt dat wanneer u de rente voor kortere tijd vastzet, u een lager rentepercentage krijgt aangeboden. Bovendien krijgt u vaak korting op de rente als u een hypotheek afsluit met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Soms biedt de bank of verzekeraar ook korting als u een ‘uitgeklede’ hypotheek afsluit. Hierbij zijn bepaalde voorwaarden geschrapt, bijvoorbeeld het recht om boetevrij af te lossen bij verhuizen.

 

Bepaling (wereldwijde) rente

Sluit u een hypotheek af? De hypotheekverstrekker waarbij u de hypotheek afsluit moet op zijn beurt het bedrag ook lenen. Deze andere partij (bijvoorbeeld de centrale bank) brengt een marktconform rentetarief in rekening. Bovendien is de onroerendgoedmarkt van invloed op de hypotheekrente. Als er bijvoorbeeld politieke onrust is in een land, kan de waarde van onroerend goed flink fluctueren. Dit kan ervoor zorgen dat de hypotheekrente stijgt. De gegarandeerde executiewaarde van de dekking is namelijk laag.

Is er weinig concurrentie tussen hypotheekverstrekkers? Dan stijgt de hypotheekrente naar alle waarschijnlijkheid ook. Dit zou kunnen gebeuren als veel verstrekkers stoppen met het aanbieden van hypotheken.

 

Over hypotheken

Belastingaangifte

Wat is belastingaangifte? Dit is de verklaring van de belastingplichtige aan de belastingheffende instantie (in veel gevallen de Belastingdienst), waarmee de verschuldigde belasting wordt vastgesteld. Nederland kent een progressief belastingstelsel. …