Gezinnen verhuizen weer vaker

21 juli 2015

HOUTEN – Nederlandse gezinnen durven het weer aan om te verhuizen nu de woningmarkt in de lift zit. Het aantal verhuizingen lag in 2014 hoger dan in de vijf jaren ervoor. Gedurende de eerste helft van dit jaar zette deze stijging door. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekendmaakte.

In 2014 begon het aantrekken van de woningmarkt. In dat jaar weren er voor het eerst weer meer huizen verkocht dan in het voorgaande jaar. Allereerst waren het de ongehuwde stellen, meestal twintigers en dertigers, die verhuisden. Nu zien we dat ook gezinnen weer gaan verhuizen, aldus het CBS.

In 2014 wisselden 1,6 miljoen mensen van woning, wat een stijging van 7% betreft ten opzichte van 2013. In de maanden januari tot en met mei van dit jaar, verhuisen ruim 650.000 mensen, dit zijn er 25.000 meer dan in dezelfde maanden vorig jaar.

Bron: Nu.nl 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verkrijgingskosten

Verkrijgingskosten zijn de totale kosten van het verkrijgen van een woning, buiten aankoopprijs komen daar nog allerlei andere kosten bij. Je kunt hierbij denken aan de kosten van verhuizing, kosten …