Gemeentelijke lasten stijgen meer dan inflatie

28 november 2008

HOUTEN – De gemeentelijke belastingen stijgen volgend jaar met gemiddeld 3,2 procent, dat is iets boven de verwachte inflatie van 2,8 procent. Aldus de Vereniging Eigen Huis, die een steekproef heeft gehouden onder 101 gemeenten.

Een aantal gemeenten vertoont een sterke afwijking van het gemiddelde. In de gemeente Drimmelen nemen de lasten het meest toe. In tegenstelling tot Hilversum, waar de bewoner 4 procent minder kwijt is aan gemeentelijke woonlasten.

De gemiddelde Drimmelse woningeigenaar gaat volgend jaar 25 procent meer OZB betalen, de afvalstoffenheffing stijgt met bijna 12 procent en het rioolrecht met 13 procent.

Een gezin in Best gaat bijna 11 procent meer betalen voor het ophalen van het huisvuil. Een alleenstaande in Rhenen betaalt in 2009 156 procent meer aan rioolbelasting.

Er zijn volgens de Vereniging Eigen Huis ook woonlastendalingen in de gemeenten Aalten, Dantumadeel, Rijssen-Holten en Sint Michielsgestel.

Bron: ANP

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Afbetaling van de hypotheek

Het is gebruikelijk om een hypotheek in maandelijkse termijnen af te betalen, samen┬ámet de rentebetalingen. Dit wordt ook aflossen genoemd. Het is ook mogelijk om een aflossing per jaar, half …