Geen hypotheek door onbetaalde rekening mobiel

12 februari 2008

HOUTEN – Bellen met je mobiel is makkelijk. Ook op vakantie scheelt het een hoop gedoe. Helaas komt het in het laatste geval wel eens voor dat een rekening wat hoger uitvalt dan je op dat moment kunt missen. Betaal je je maandelijkse abonnementsgeld vervolgens niet op tijd dan volgen er al snel aanmaningen, een deurwaarder en eventueel een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een dergelijke a-codering kan jaren later een probleem vormen bij het aangaan van een hypotheek.

Veel grote banken weigeren mensen met een negatieve BKR-notering vrijwel meteen. Deze groep van 635.000 particulieren en ondernemers met een negatieve registratie vormt een te groot risico om een lening aan te verstrekken, omdat de maandelijkse aflossing niet zeker zou zijn. Het onderzoek naar de huidige financiële situatie van de klant kost reguliere banken te veel tijd. Daarnaast missen veel grote banken inmiddels ook de expertise voor het speurwerk en zien daarom van de lening af. De markt van 'moeilijke hypotheken' is echter zo groot geworden, dat bedrijven als BKRdesk zich erin hebben gespecialiseerd.

Hypotheekverstrekkers als ELQ en Sparck, waar BKRdesk mee samenwerkt, zien niet direct een probleem in klanten met een BKR registratie en kijken dus graag verder om de klant toch tegemoet te komen met een hypotheek. Een financiering tot 125 procent van de executiewaarde, is vaak gewoon mogelijk.

Een startende zelfstandige met onregelmatige inkomsten, maar wel in een lucratieve branche loopt nu tegen een muur op. Zo ook de student die ooit rood stond voor een lening, maar wel bij een gerenommeerde bank werkt. Omdat de specialisten van BKRdesk iets meer uitzoeken en op basis daarvan oordelen dat betalingen wel volgen, komen ze vaak voor een lening in aanmerking.

Een toenemend aantal Nederlanders krijgt te maken met woonwinkels, telecombedrijven en kredietverstrekkers die barrières opwerpen om een hypotheek te krijgen. Deze mensen hoeven de moed dus niet op te geven. De specialisten van BKRdesk kijken ook graag voor hen verder, of het nu gaat om een bestaande woning of een nieuwbouwwoning. U kunt ze vinden via BKRdesk.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Hypotheeknemer

De hypotheeknemer is degene die het recht van hypotheek als zekerheid aanvaardt en ook de geldgever. De hypotheeknemer wordt ook wel hypotheekhouder genoemd.