Geen belastingheffing op stijging woningwaarde

30 september 2015

HOUTEN – Er zal geen vermogensheffing komen op de stijging van de waarde van de woning. Dit heeft staatssecretaris van Financiën, Wiebes, bekendgemaakt. Hiermee reageerdee de staatssecretaris op een advies van het Centraal Planbureau (CPB) om de fiscale regels omtrent inkomsten uit kapitaal te vereenvoudigen.

Wanneer een woning bijvoorbeeld verbouwd is, kan de waarde hiervan stijgen. Een huizenbezitter die veel geld betaald heeft voor een verbouwing kan onaangenaam verrast worden wanneer er daarna opeens meer belasting betaal moet worden. "Daar zit een gemiddelde huizenbezitter echt niet op te wachten en dat gaan we in Nederland dus ook niet doen", aldus staatssecretaris Wiebes.

Wiebes geeft aan dat het kabinet ook streeft naar een eerlijker heffing, maar dat dat nu nog niet mogelijk is. "Voor iedereen is het heffen op basis van werkelijke rendementen toch het eerlijkste systeem. Naarmate meer getallen beschikbaar komen, komt het systeem wel dichterbij. We vrezen een heleboel administratief gedoe en belastingontwijking als we dat nu zouden zouden", aldus de staatssecretaris. 

Bron: Vereniging Eigen Huis 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Instaprente

De instaprente wordt je vaak alleen aangeboden bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Het is een lage hypotheekrente, die gedurende een bepaalde periode op dit lage niveau blijft, meestal …