Florius heeft nu ook een hypotheek voor vergroenen

27 maart 2019

Op 1 april (ja, echt!) start Florius met een nieuw soort lening, de zogenaamde Verduurzaam Hypotheek. De naam zegt het al: deze hypotheek kun je inzetten voor het groener en duurzamer maken van je woning. De bank doet mee aan wat voorzichtig een trend lijkt te worden.

In navolging van

Steeds meer banken komen met een lening op de markt die moet helpen om onze klimaatdoelen te halen. Zo startte Triodos Bank al met een groene hypotheek en introduceerden de ASN Bank zowel als Rabobank een lening speciaal gericht op energiebesparende maatregelen. Florius vormt met haar nieuwe hypotheek een mooie aanvulling op dit lijstje.

Twee jaar de tijd

De zogenaamde Verduurzaam Hypotheek maakt het mogelijk voor woningkopers om naast het lenen van het bedrag voor de aankoop van een huis, €5.000 tot €25.000 extra te lenen om energiebesparende maatregelen te treffen in de nieuwe woning. Tot twee jaar na het passeren van de hypotheek heeft de koper dan ruimte om het ‘extra’ geld te gebruiken om het huis te vergroenen.

Duurzaamheidsmaatregelen

Wat extra mooi is: de hypotheek kan zowel aan bestaande als aan nieuwe klanten worden aangeboden. Ze kan bijvoorbeeld worden ingezet om (betere) vloer-, dak- of buitengevelisolatie te realiseren, triple glas te plaatsen, zonnepanelen te leggen op het dak of om een warmtepomp te installeren.

Geen extra risico-opslag

De Verduurzaam Hypotheek kan (onder andere door ons) worden aangevraagd als onderdeel van een reguliere hypotheek. Het bedrag zelf komt in een soort bouwdepot, dus hoeft er niet direct te worden beslist wat voor groene maatregelen er gaan worden genomen. Tot slot is het handig om te weten dat het bedrag dat je extra leent geen risico-opslag betekent op je lopende hypotheek.

Zelf aan het nadenken over een groene hypotheek? Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden en voordelen!

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Spaarbeleggingshypotheek

Bij een spaarbeleggingshypotheek kan zowel worden gespaard (zoals bij een spaarhypotheek) als worden belegd (zoals bij een beleggingshypotheek) binnen de levensverzekering. De verhouding tussen beide kan naar eigen inzicht worden …