Flirten met je huis

8 mei 2008

HOUTEN – Woonplatform Moviq heeft 'Flirten met je huis' geïntroduceerd. Met deze dienst kunnen woningeigenaren vrijblijvend de belangstelling voor en de waarde van hun woning peilen. Dit is dinsdag door de organisatie bekendgemaakt.

Wanneer u uw woning te flirt zet kunnen bezoekers een bod op uw woning doen. Verder bent u op geen enkele manier verplicht om de woning daadwerkelijk te verkopen. Ook voor de bieder geldt dat hij/zij niet vastzit aan het uitgebrachte bod.

Volgens de initiatiefhebbers brengt de dienst een nieuwe dynamiek op de woningmarkt. Flirten met je huis 'biedt huizenkopers en -verkopers nieuwe mogelijkheden om zich te oriënteren op de woningmarkt', aldus het bedrijf. 'Het maakt de markt breder en zorgt voor openingen in bijvoorbeeld het overspannen startersaanbod.'

Moviq is op dit moment nog volledig eigendom van de Rabobank, maar de helft van de onderneming komt mogelijk in handen van Sanoma Uitgevers. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, moet nog akkoord gaan met de nieuwe eigendomsverhouding.

Bron: ANP

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Huurwaardeforfait

Het huurwaardeforfait is de vroegere benaming van het eigenwoningforfait. Dit zijn denkbeeldige inkomsten uit de eigen woning. Bij de aangifte inkomstenbelasting dient dit forfait bij het inkomen te worden opgeteld. …