Extreem dure woningen onverkoopbaar

17 augustus 2009

HOUTEN – De verkoop van extreem dure huizen is vrijwel stil komen te liggen. De makelaars van de NVM hebben dit jaar slechts één woning met een waarde van meer dan 5 miljoen verkocht.

Dit schrijft het NRC Handelsblad. De duurste woning in iedere provincie staat gemiddeld al bijna een jaar in de verkoop, blijkt uit een reportage in de krant. Van de helft van deze huizen is de vraagprijs al een keer verlaagd.

De prijzen van woningen zijn landelijk gezien de afgelopen twaalf maanden met gemiddeld 3,9 procent gedaald. In duurdere gemeenten zoals Blaricum, Bussum, Laren en Naarden namen de prijzen met twaalf tot achttien procent af.

De duurste te koop staande woning in Noord-Holland, een ‘romantisch landgoed’ in Laren, is in prijs gedaald van 16 miljoen euro naar 13,5 miljoen. De makelaar wil met een Engelstalige brochure de Russische markt bewerken. Recentelijk verkocht dezelfde makelaar al vijf villa’s in het Gooi aan rijke Russen.

Met name ondernemers en topmanagers die afhankelijk zijn van bedrijfs- of speculatiewinst haakten af op de huizenmarkt, aldus makelaars. Twee jaar geleden verkochten de NVM-makelaars nog tien woningen met een verkoopprijs van meer dan 5 miljoen euro. Vorig jaar waren dat er nog vijf en dit jaar tot op heden slechts één.

Bron: zibb.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bodemrecht

Bodemrecht is het recht om `tot op de bodem` bij een belastingplichtige verhaal te halen voor zijn schulden.