Erkend Hypotheek Adviseur verdwijnt

1 april 2016

Een hypotheekadviseur die in het bezit is van de juiste vakdiploma’s van Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) en beschikt over up-to date-kennis mag zich Erkend Hypotheekadviseur noemen. Die titel verdwijnt echter per 1 januari 2017.

Erkend Hypotheekadviseur wordt Erkend Financieel Adviseur

Dat de titel verdwijnt betekent niet dat de Erkend Hypotheekadviseur verdwijnt. Erkend Hypotheekadviseurs worden per 1 januari Erkend Financieel Adviseurs. Erkend Hypotheekadviseurs worden momenteel bijgeschoold en getraind, zodat zij per 1 januari allemaal de titel Erkend Financieel Adviseur krijgen. Een Erkend Financieel Adviseur is net als een Erkend Hypotheekadviseur gespecialiseerd in hypotheekadvies en in het bezit van vakdiploma’s en moet jaarlijks zijn of haar kennis bijspijkeren. Erkend Financieel Adviseurs kunnen een breder advies geven dan een hypotheekadvies. Zij nemen de hele financiële situaties door.

Onafhankelijk advies

Internet is voor huizenkopers een goede manier om zich te oriënteren op een hypotheek, bijvoorbeeld voor het vergelijken van de rentetarieven. Voor het afsluiten van een hypotheek kiest het overgrote deel van de huizenkopers voor het advies van een hypotheekadviseur. Een goede hypotheekadviseur is volstrekt onafhankelijk en kan een hypotheek in principe bij alle geldverstrekkers onderbrengen. Op zoek naar een goede hypotheekadviseur? Vraag vrijblijvend een offerte aan en een van onze Erkend Adviseurs neemt contact met u op.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport is het rapport dat u ontvangt naar aanleiding van een aankoopkeuring. Hierin staan de gebreken en kosten beschreven van de aan te kopen woning. Wanneer u van …