Energielabel voor woningen nog totaal onbekend

21 augustus 2007

ROTTERDAM – Uit onderzoek van marketingbureau USP Marketing Consultancy, onder 2000 Nederlandse woonconsumenten blijkt dat slechts 7 procent van de ondervraagden bekend is met de inhoud van het energielabel.

Uit het onderzoek van USP blijkt dat 2 procent van de ondervraagde huishoudens, naar eigen zeggen, woont in een woning met een energielabel.

Het energielabel is een maatstaf waaruit af te leiden is hoe energiezuinig een woning is en is vanaf 1 januari 2008 een verplicht onderdeel van een woning. Bij verkoop of verhuur van een woning moet de eigenaar dit label kunnen overhandigen.

Het energielabel loopt van A tot en met G, waarbij een A het energiezuinigst is en G het minst energiezuinig. Het energielabel kan door een erkende, gecertificeerde adviseur worden verstrekt en is maximaal 10 jaar geldig. Op de website van VROM is te lezen dat er vanaf 1 september 2007 een lijst met gecertificeerde adviseurs beschikbaar is.

Voor meer informatie over het Energielabel, kunt u het beste op de officiële website van VROM kijken.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Levenhypotheek

Bij een levenhypotheek is sprake van een combinatie tussen een hypothecaire geldlening en een gemengde verzekering. De uitkering van de verzekering (ofwel aan het einde van de looptijd, ofwel bij …