Een parkeerplek van €150.000

4 september 2019

Stel: je hebt het eindelijk voor elkaar gekregen, een paleisje bemachtigen op de oververhitte, Amsterdamse woningmarkt, dan is de jacht nog niet voorbij. Er moet namelijk nog een parkeerplek worden geregeld, iets wat tegenwoordig minstens zoveel tijd, maar vooral geld kost.

Een vergunning, of?

Vaak krijg je de parkeervergunning er bij de aanschaf van een woning in onze overvolle hoofdstad bij. Alleen duurt het wel even voordat je de vergunning krijgt. Je schrijft je in op een wachtlijst, wat op sommige plekken in Amsterdam betekent dat je minstens een jaar moet wachten. ‘Dan kun je beter een parkeerplek kopen!’ – zo redeneren vele efficiënte hoofdstadbewoners.

Peperdure plekken

Veel ruimte is er in Amsterdam niet om je Mercedes of Porsche veilig en overdekt te stallen, wat de beschikbare plekken peperduur maken. Het zal niemand verbazen dat de kostbaarste parkeerplek van het land zich in de hoofdstad bevindt. Om precies te zijn: een prachtige garagebox in Amsterdam-Zuid, aan de Rubensstraat, te koop aangeboden voor het luttele bedrag van €150.000.

Per vierkante meter

De gemeente gaat het aantal parkeerplekken op straat terugbrengen, dus is er steeds meer vraag naar een eigen parkeerplek, wat de prijzen nog verder laat stijgen. In de eerder genoemde Rubensstraat is de garagebox per vierkante meter – €7.143 – zelfs duurder dan drie van de vier woningen die in dezelfde straat te koop staan.

Goedkoopste plek

Voor de hoofdstadbewoner die geen auto, maar een motor overdekt wil stallen, is er nog hoop. Want ook een van de goedkoopste parkeerplekken in ons land is in Amsterdam te vinden. Aan de Johan van der Keukenstraat kun je een plek in de parkeergarage voor je motor kopen voor ‘maar’ €4.500.

Bron afbeeldingen: Funda

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, informeert over het leen- en aflosgedrag van consumenten in Nederland. In het Centraal Krediet Informatiesysteem van BKR worden betalingsverplichtingen van consumenten vastgelegd die een krediet, …