Eén op de 10 financieel adviseurs werkt zonder vergunning

15 augustus 2007

HOUTEN – Vijf tot vijftien procent van alle Nederlandse financieel adviseurs gaat over de schreef, zo schat de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). De adviseurs werken vaak zonder vergunning. Bij enkelen gaat het om 'zeer ernstige overtredingen', schrijft OverGeld.nl dinsdag.

Het gaat om overtredingen als een verkeerd financieel advies, ontbrekende papieren en het verkeerd omgaan met voorschriften en cijfers. AFM baseert zich, behalve op haar eigen ervaringen bij de vergunningaanvragen, op ruim 600 'signalen' die afgelopen maanden zijn binnengekomen over bedrijven die geen vergunning hebben. Alle adviseurs moeten langs de AFM voor een vergunning als zij financiële producten aan klanten willen verkopen.

De toezichthouder benadrukt dat de groep overtreders – doorgerekend samen 1.500 bedrijven – een 'grove schatting' is. Tegen die groep van adviseurs komt AFM in actie of heeft zij al actie ondernomen.

Van alle tussenpersonen kreeg dit jaar tien procent geen vergunning van de AFM.

hypotheekrente.nl werkt overigens uitsluitend met Erkend Hypotheekadviseurs en is in het bezit van een vergunning van het AFM. U bent dus verzekerd van een goed en betrouwbaar advies.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Vermogensbelasting

In het oude belastingstelsel werd er een vermogensbelasting geheven, dit is nu vervangen door de vermogensrendementsheffing.