Een mooi huis verkoopt beter

9 april 2009

HOUTEN – Goed onderhouden huizen die leuk zijn ingericht en goed in de verf zitten worden sneller én tegen een betere prijs verkocht, zegt directeur Jeroen Stoop van Makelaarsland.

Een goed gestyled huis verkoopt absoluut beter. Als mensen tegenwoordig een huis kopen hebben ze geen zin meer om eerst het hele huis te verbouwen.

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun huis te laten stylen, voordat ze het te koop zetten. Dit komt doordat huizen door de crisis steeds moeilijker verkocht worden. De mate van stylen kan variëren van een bosje verse bloemen op tafel en lekker frisse kussens op de bank, tot een totale make-over die een paar duizend euro kost en een aantal dagen in beslag kan nemen.

Dit soort grondige opknapbeurten worden aangeboden door Casanovanet. Het begint al bij het aanzicht van de tuin. Vaak zien verkopers niet in wat voor een puinhoop ze zelf leven.  Directeur Van der Lecq zegt dat een grondige opknapbeurt bij zijn bedrijf een paar dagen in beslag neemt. De bewoners van het huis worden deze dagen naar een hotel gestuurd. “Soms moet het echt grondig, dan leggen we vloeren, verven we muren, spuiten we de keuken over en leggen we een tuin aan”, aldus de directeur.

Bron: Metro

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Rente-opslag

Een rente-opslag is een opslag op de normale rente als er meer wordt geleend dan 75% van de executiewaarde van de woning. Meestal is de opslag hoger naarmate meer wordt geleend …