Een derde positief over beperking hypotheekrenteaftrek

23 juli 2014

HOUTEN – Sinds 2013 wordt de hypotheekrenteaftrek langzaam afgebouwd. Uit een peiling op Overgeld.nl blijkt dat één op de drie mensen vindt dat de hypotheekrenteaftrek nog verder beperkt zou mogen worden, zeker gezien het feit dat koopwoning goedkoper zijn geworden ten opzichte van een paar jaar geleden.

12.637 lezer van Overgeld.nl reageerden op de stelling 'De hypotheekrenteaftrek moet verder beperkt worden'. Met een aantal van 8.593 gaf een ruime meerderheid aan tegen verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek te zijn. Volgens 56% van de respondenten is dit het beste omdat de woningmarkt gebaat is bij rust. 12% geeft aan dat de hypotheekrenteaftrek een mooi middel is om huizenbezit te stimuleren.

Één derde van de responten lijkt het wel een goed plan om de renteaftrek verder te beperken. De helft van deze groep geeft als reden dat de lage huizenprijzen en dalende hypotheekrente er al voor zorgen dat koopwoning goedkoper zijn. De andere helft geeft aan dat een ingreep goed zou zijn, mits hier andere belastingverlaging tegenover staat.

 

Bron: Overgeld.nl 

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Vertragingsrente

Vertragingsrente kan in rekening worden gebracht door de bouwer als je bouwtermijnen te laat betaalt.